Klassen

De puppyklas  is een eerste kennismaking met andere honden.  We werken aan het samen wandelen en proeven van het beloningssysteem.  De houdingen staan ook op het programma, maar spelen is nog heel belangrijk.   De baasjes leren verder hoe ze de aandacht van hun hond vragen en behouden.

A-klas, oefent verder deze basis en werkt af waar nodig.  De wandelingen mogen wat avontuurlijker en ook apporteren staat op het programma.  Natuurlijk blijft socialisatie erg belangrijk.

B-klas, krijgt voor een eerste keer te maken met het werken zonder leiband.  We bouwen hiervoor vertrouwen op en strijken alle plooitjes glad voor wat we reeds hebben geleerd.

C-klas, is een gevorderde klas, waar hond en geleider de meeste dingen nu wel onder de knie hebben.  Er wordt nauwkeuriger gelet op de afwerking en de geleiders leren hun hond terug te sturen naar hun plaats.  Op het einde van deze klas kunnen de cursisten, indien ze samen met de hond de socialisatieproef tot een goed einde brachten, kiezen om het brevet te behalen.  Deze proef, geeft aan dat het duo wedstrijd klaar is.

Recreanten hebben hun brevet behaald maar beslissen niet wedstrijd gericht te trainen.  Hun doel is het recreatief bezig zijn met een getrainde hond.  Er wordt op een leuke, doch kordate wijze geoefend. De honden moeten los kunnen werken en sociaal zijn.  Wie wil deelnemen moet een kleine proef afleggen en mag drie maal deelnemen aan de trainingen om te kijken of het gaat. Wie slaagt beleefd alvast veel plezier in deze groep.

Debutanten hebben hun brevet behaald en is de eerste stap in de wedstrijd klassen.  Hier wordt geoefend op situaties die op wedstrijden kunnen voorkomen. Om de volgende wedstrijdklas te betreden moet  je 10 maal 85 punten hebt behaald op een door KKUSH erkende wedstrijd.

Programma 1 is de wedstrijdklas die op de debutanten volgt.  Vanaf nu worden oefeningen ook op toestellen uitgevoerd.  Opnieuw dien je 10 maal 90 punten te behalen, vooraleer je een klas mag doorschuiven.

Programma 2  is de wedstrijdklas met de hoogste moeilijkheidsgraad.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .